Mogelijkheden

Mogelijkheden bij Dierencrematorium Maas en Beek.
Wij zijn een enigzins kleiner Dierencrematorium, centraal gelegen in het Maasdal en in het stroomgebied van de Geleenbeek.  De sfeer wordt gekarakteriseerd door rust en intimiteit.

Ons Dierencrematorium Maas en Beek biedt verschillende mogelijkheden voor de crematie van uw huisdier. Op gepaste wijze afscheid nemen van uw huisdier kan namelijk op diverse manieren. U kiest de wijze waar u zich goed bij voelt en die bij uw budget past.

As bestemming bij een collectieve crematie

Indien u kiest voor een collectieve crematie betekent dit dat er meerdere dieren tegelijk worden gecremeerd (keurig naast elkaar). Hiervan kunt u de as niet terugkrijgen omdat de as zich met elkaar vermengt. Daarna wordt de as verstrooid over ons strooiveld.

As bestemming bij een individuele crematie

Bij een individuele crematie wordt uw huisdier apart gecremeerd. U ontvangt de as van uw huisdier apart en deze wordt naderhand in een ashouder gedaan. Hierbij heeft u verschillende keuzes:

  • U kunt de as in een strooiblik of  strooikoker retour ontvangen. Dan kunt u de as zelf verstrooien op een plek die voor u en uw huisdier een speciale betekenis heeft.
  • Wanneer u een blijvende herinnering aan uw dier wenst, kan de as in een urn worden bijgezet. We hebben een uitgebreide collectie urnen waaruit u kunt kiezen. Via deze link kunt u de urnen zien die verkrijgbaar zijn.
  • Of u kiest voor as-sieraden zoals een as-hanger of gedenk-urn (zeer klein urntje met uitsparing). In de as hanger wordt een beetje as gedaan en zo draagt u altijd een stukje van uw geliefde huisdier bij u. De rest van de as wordt soms ook nog in urn gedaan, u kunt het verstrooien of wij kunnen het voor u verstrooien.
  • U kunt de as verstrooien of wij kunnen dat voor u doen op het strooiveld, dat naast ons Dierencrematorium ligt.

De kosten voor de diverse mogelijkheden vindt u onder tarieven.

Wij krijgen veel vragen over de hoeveelheid as die “overblijft” na een individuele crematie. Dit hangt o.a. af van de fysieke bouw en gesteldheid van uw huisdier, van het crematie proces en van degene die het uitvoert. Huisdieren van gelijk gewicht hebben dus niet altijd het zelfde as gewicht!

ACHTERLATEN EN LATER OPHALEN VAN MANDEN, SPEELTJES EN DEKENS ENZ.
Wij hebben hier helaas niet de faciliteiten en opslagruimte voor. Ook is het niet toegestaan vanuit hygiënisch perspectief (NVWA).
Het is dus niet mogelijk. Helaas moeten wij deze spullen dan ook afvoeren..

Weet u het niet helemaal zeker of heeft u nog vragen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op en wij nemen de tijd om u te adviseren.